Silverbergets

Sibiriska katter

Jag heter Sanna Silfverberg och bor i Västerås med min man, tre söner och två sibiriska katthonor. Min uppfödning är mycket liten. Jag har två sibiriska honor som kommer att få ge max fyra kullar var. 


Jag lägger stor omsorg på avelsarbetet med målet att föda upp friska, sociala katter med härligt temperament och rastypiskt utseende. Jag följer SVERAKs och rasringen Sällskapet Sibirisk Katts rekommendationer för avel och uppfödning.


På 80-talet hade min familj en uppfödning av birmor (Svartälvens) som jag som tonåring var mycket engagerad i. Min älskade birmahona Svartälvens Cindy följde med mig när jag flyttade hemifrån och hon blev nästan 20 år gammal.


Min dröm var sedan dess en egen uppfödning och för några år sedan kände jag att det var läge att skaffa en katt igen. Jag föll då för den Sibiriska katten och surfade runt på olika hemsidor och tog kontakter tills jag hittade min fina S*Zaribs Queeny. Drygt två år senare fick hon sin första kull, en liten kull bestående av två underbara honor. Den ena honan, SE*Silverbergets Nambi har fått stanna här och jag planerar att även hon ska gå vidare i avel.


Vi bor idag i Irsta utanför Västerås. Under sommaren tillbringar vi mycket tid i vårt fritidshus som ligger djupt i skogarna i Bergslagen mellan Nora och Karlskoga.