Silverbergets

Sibiriska katter

Kull 3: Spelkullen


På juldagen (dag 63 i dräktigheten) födde Queeny fyra pigga och välmående ungar med bra vikter. Kullen kommer att vara leveransklar tidigast efter 12 veckor, dvs 19/3. 


Klicka på ungarnas bilder eller namn nedan för att komma till deras egna sidor. Längre ner på den här sidan finns info om föräldrarna.

OBS: Klicka för att komma till kattungarnas egna sidor.

Fler bilder finns även i kullens facebookalbum.

Far: CH Yatzy

Mor: S*Zaribs Queeny

Fakta om kullens far: CH Yatzy

Färg: SIB as 23
Född: 2018-04-22
HCM: normal 2019-09-26
Övriga tester: Blodgrupp A/AB (bärare av b), ej bärare av cs- eller PKDef-genen. PKD-scannad 2019-09-26 u.a.


Stamtavla PawPeds
Stamtavla FindUs


Yatzy är en gosig lätthanterlig fertil kille med bra benstomme och pälskvalitet (kortare varianten) som ställts ut med bra bedömningar (har en BIV) och är nu CH. Yatzy kommer att max få ge fyra kullar. Han är pappa till en frisk kull född 190901. Yatzy har gjort sitt andra HCM-och PKD test 190926 u.a, därefter HCM-test igen vid 3 och 6 år.

Köpa kattunge

Om du är intresserad av att köpa en katt från Silverbergets uppfödning, skicka gärna ett mejl och berätta lite om dig själv och vilket hem du kan erbjudan katten, om du vill ha en sällskapskatt eller är intresserad av utställning och avel. Jag tar emot besök när kattungarna är minst fyra-fem veckor.  (Är du allergiker bör du ha testat din allergi i ett testhem eller motsvarande. Läs mer om testhem och allergi här.)


Jag önskar att katten kommer att få vistas utomhus under trygga och kontrollerade former, rekommenderat koppelpromenader, innätad altan/balkong, det vill säga inte få springa lös utomhus. 


Priset för en kattunge hos mig är 12 000 kr och den är då:

- Registrerad i Sverak och har stamtavla

- Vaccinerad två gånger mot kattpest och kattsnuva

- Veterinärbesiktad inom sju dagar före leverans

- Chipmärkt

- Dolda-fel-försäkrad i tre år (Agria)

- (Avmaskad endast vid behov)



Kattungen får flytta från oss när den är minst 12 veckor gammal. Den får såklart också med sig mat som den är van att få, samt filt och leksak med hemmadoft.


Du är naturligtvis alltid varmt välkommen med frågor och funderingar!